28-02-2015 21:43 uur
Vandaag:
/6°

Morgen:
/6°

 
VRIJWILLIGER WORDEN?
VRIJWILLIGER WORDEN?

BEL: 06 53 40 36 28
BEL: 06 53 40 36 28

info@tvvalkenburg.nl
info@tvvalkenburg.nl

JOY FLOWERS
JOY FLOWERS

Good Veurein
Good Veurein

Hotel Rest. Tummers
Hotel Rest. Tummers

Uw ICT - WiFi Specialist
Uw ICT - WiFi Specialist

01.12.10

Winter overvalt de strooidiensten.

Categorie: TV Valkenburg nieuws, Natuur, Berg & Terblijt, Broekhem, Houthem, Schin op Geul, Sibbe, Valkenburg-C, Vilt

Door: Fons Winteraeken, Tv Valkenburg

November: stormachtig, koud en zeer nat.

Afgelopen dinsdag kwam de melding van Meteo Consult net iets te laat binnen bij de gemeente zodat de strooidiensten te laat begonnen met hun werkzaamheden. "Daardoor kwam men in de avondspits terecht en konden diverse wegen niet goed sneeuwvrij gemaakt worden", aldus wethouder Charles van Melsen van de gemeente.

Uitgerekend afgelopen herfst heeft de gemeente een nieuwe vierwiel aangedreven vrachtwagen met een moderne strooi-installatie aangeschaft. De installatie mengt pekel met zout. Zodoende kan er beter preventief gestrooid worden.

Het voordeel van het gebruik van het mengsel pekel en zout is dat het niet wegwaait. Daardoor kan 's avonds gestrooid worden als er pas voor de volgende ochtend gladheid of sneeuw wordt voorspeld, zegt Van Melsen.

Mocht het vervolgens toch nog echt glad worden door sneeuw en ijs, dan worden alle overige zoutstrooiers ingezet. Eerst op de hoofdwegen en dan de overige wegen. Voor de winterdienst zijn vijf personen en vier wagens beschikbaar.

November: stormachtig, koud en zeer nat

In 20 dagen viel 149,97 ml. neerslag! De meeste regen viel op 13 nov: 42,31 ml. Van 4 tot 12 nov. hadden we een uitzonderlijke stormachtige periode waarbij een paar windvlagen gemeten werden die boven de 56 kmh uitkwamen.

De hoogste temp. werd 4 nov. gemeten: 16,1°C. De laagste temp. op 28 nov: -6,6 °C. Op 8 nov. hadden we een bijzondere lage luchtdruk 972,2 hPa iets wat maar zelden voorkomt. De laatste 3 dagen kwam het kwik niet boven het vriespunt uit met ongeveer 6 cm. sneeuw!

Info aangeleverd door Tv Valkenburg weermand Jac. Eurlings.